Er is Karaat en Karaat

Het dragen van een sieraad, in het bijzonder een ring, brengt emoties over, benadrukt de persoonlijkheid en geeft de persoon een vleugje elegantie. ANULARIS® biedt de mogelijkheid om uw eigen ring te personaliseren, zodat u uw eigen waarden kunt uitdrukken en een herinnering kunt verzegelen om hem altijd bij u te hebben.

ANULARIS® realiseert luxe sport-vieringsringen en gebruikt edele metalen zoals goud en edelstenen. Achter de ring gaan talloze rariteiten schuil, waaronder de definitie van zijn gewicht. We horen vaak over karaat, bijvoorbeeld van edelstenen en diamanten.

De Karaat

Carat - Celebratory sport ring

Het verhaal van karaat is antiek en zeer interessant. De term “karaat” komt van het arabische qīrāṭ, wat “johannesbroodboon” betekent. De johannesbroodplant wordt gekenmerkt door zijn weegwijze. Het bijzondere aan johannesbroodpitten is het (nu verdwenen) geloof dat zij precies hetzelfde gewicht hebben.

 

 

Carato - Celebratory sport ring

De karaat is dus afgeleid van de Johannesbroodboom en is vandaag de dag de meeteenheid die algemeen voor edelstenen wordt gebruikt. In 1832 werd in Zuid-Afrika de johannesbroodboom nauwkeurig gedefinieerd. Sommige johannesbroodzaden werden gewogen met een balans met gelijke armen. Het rekenkundig gemiddelde van de verkregen waarden leidde tot een waarde van 0,2 gram. Karaat geeft dus niet de grootte maar wel het gewicht van de edelsteen aan.

Het Karaat

Karato

Dan is er het karaat (kt), dat over het algemeen voor goud wordt gebruikt. Kt meet de zuiverheid van goud, dat vaak in verband wordt gebracht met andere metalen (zoals zilver). 24 kt goud is zuiver goud, terwijl bijvoorbeeld 14 kt goud samengesteld is uit 14 delen goud en 10 delen andere metalen.

In Italië wordt de benaming kt op juwelen niet gebruikt. Daarentegen wordt de zuiverheid in duizendsten van het in de legering aanwezige goud uitgedrukt. De bewerking “750” geeft aan dat er 75 delen goud en 25 delen andere legeringen zoals zilver en koper in zitten en wordt dus gebruikt in plaats van “18kt”.

Dit zijn enkele curiosa achter de verfijning van een ring. ANULARIS® produceert ringen van hoge kwaliteit, zowel voor de gebruikte metalen als voor het orginele en elegante ontwerp om in de sport te worden gebruikt. De passie van ANULARIS® zit in elk karaat en karaat.


Anularis © 2020 - LUXURY SPORT RINGS

Via privata Pericle, 5, 20126 Milano MI  ·  Venice  ·  Italy

P.IVA 11975810968

📞 Phone +39 02.3831.9370

📨 Mail sales@anularis.com